>> mr. Neeltje Romke de Vries

>> mr. Neeltje Romke de Vries

 
Neeltje Romke de Vries studeerde rechten en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een stage bij Sotheby’s onderzocht zij de mogelijkheid om een standaard te formuleren voor de due diligence van kunstexperts gebaseerd op kunsthistorisch, technisch, juridisch, rechtsvergelijkend en marktonderzoek. Naast werkzaamheden bij het Stedelijk Museum Amsterdam en bij een Amsterdams Advocatenkantoor, bleef Neeltje gefascineerd door het toeschrijvingsproces en de rol van de kunstexpert in de markt. Zij deed vervolgens onderzoek naar de mogelijkheden van gespecialiseerde mediation- en arbitrageprocedures voor geschillen die samenhangen met de authenticiteit van kunst en werkte mee aan de ontwikkeling daarvan, welke plannen inmiddels zijn uitgegroeid tot een specifiek arbitragetribunaal voor kunstgeschillen. Naast het adviseren van bedrijven in de creatieve industrie heeft zij gastcolleges verzorgd voor het vak ‘kunst en recht’ aan de Universiteit van Amsterdam. Door haar gedegen kennis van kunstschades runt zij een subpraktijk voor transport en verzekering van kunstobjecten.

Daarnaast zit het water haar in het bloed, heeft zij jarenlang internationale wedstrijden gezeild en door een familie van architecten, scheepsontwerpers en zee-avonturiers ontwikkelde zij een voorliefde voor complexe technische problemen op en rond het water. De afgelopen jaren behandelde zij geschillen omtrent scheepsontwerpen, aanvaringen, verkoop, beslag op schepen, ladingschades en andere maritieme vorderingen.

Neeltje is in februari 2017 in Den Haag beëdigd en werkte tot haar overstap naar Codex Mulder bij een internationaal georiënteerd Haags kantoor. Neeltje is (o.a.) lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht (NVV) en de Marine Insurance Associates (MIA).

 
 

NeeltjeRomke-deVries
Advocaat

neeltje.romkedevries@codexmulder.com