>> mr. Hinno Postma

>> mr. Hinno Postma

Intens verdrietig moeten wij u helaas informeren dat onze compagnon Hinno Postma op zaterdag 26 juni 2021 geheel onverwachts is overleden.

Met Hinno verliezen wij een inspirerende en betrokken collega, een warm persoon en een boeiend mens.

Zijn familie zal hem missen als geweldige vader, als zorgzame zoon en broer, en als liefhebbende partner.

In zijn vriendenclub laat hij een grote leegte achter.

Wij wensen een ieder heel veel sterkte.

Het team van Codex Mulder Advocaten

Hinno is gespecialiseerd in internationaal handelsrecht, verzekeringsrecht, het luchtrecht en maritiem transport recht. Hij wordt vaak ingeschakeld door handelsbedrijven, banken en verzekeraars, onder meer in samenhang met documentaire kredieten. Hij staat verzekeraars bij met betrekking tot regres in complexe internationale ladingschades en arbitreert regelmatig in internationale geschillen over onder meer jachtbouw.

Hinno is in 1991 beëdigd als advocaat. Na aanvankelijk de wereld te hebben rondgezeild studeerde Hinno Nederlands recht, internationaal recht en Anglo-Amerikaans recht aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Exeter (UK). Hij heeft de postdoctorale specialisatie opleiding vervoerrecht Grotius succesvol afgerond.

In 1991 begon Hinno als advocaat-stagiaire bij onder andere Jurrian Koetsier en Bram Mulder op hun voormalige kantoor De Koning & Mulder.

Hinno wordt aanbevolen in Chambers als een van de ‘leading individuals’ op het gebied van transportrecht in Nederland. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrechtadvocaten (NVA) en de Marine Insurance Associates (MIA). Naast Engels spreekt hij vloeiend Frans en enig Arabisch. Met Frans als tweede moedertaal pleit Hinno regelmatig in Frankrijk.

 

Advocaat

hinno.postma@codexmulder.com
+31 (0)6 512 901 52