>> mr. Henriëtte Bast

>> mr. Henriëtte Bast

 
Henriëtte is gespecialiseerd in Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht, en alhoewel Henriëtte 15 jaar geleden bij de partners van Codex Mulder haar advocatenloopbaan begon in de “natte praktijk”, verkeert zij nu al 12 jaar “op het droge”. Henriëtte adviseert en procedeert op het gebied van aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en vrije beroepsbeoefenaars, waaronder advocaten en notarissen. Daarnaast behandelt zij zaken over productaansprakelijkheid en aansprakelijkheid van financiële dienstverleners. Tevens houdt Henriëtte zich bezig met overige verzekeringsrechtelijke vraagstukken en regres op het gebied van Brand- en Kunst-/Kostbaarhedenverzekering, Fraudeverzekering, maar ook AVB en AVP, levensverzekering en pensioen.

Na haar verzekeringsrechtelijke LL.M. in Londen is Henriëtte eind 2001 als advocaat begonnen bij Schut Grosheide (DLA Piper) op de sectie Internationale Handel, Transport en Verzekering. Daar leerde zij op de afdeling van Bram, Jurrian, Hinno en Jeroen alles op het gebied van Internationaal Privaatrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsprocedures en vervoerrecht. De tweede helft van haar advocaatstage procedeerde Henriëtte op de afdeling Onroerend Goed, Bestuurs- en Milieurecht van DLA Piper vooral veel in bouw- en CAR-geschillen. In dat kader werkte zij enige tijd op het kantoor van DLA Piper Chicago. Na 5,5 jaar “Schut” maakte Henriëtte de overstap naar Van Doorne waar zij zich gedurende acht jaar specialiseerde in beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid en verzekeringsrecht. Henriëtte deed ook veel ervaring op in het bijstaan van onderwijsinstellingen en woningcorporaties in mediagevoelige aansprakelijkheidssituaties.

Henriëtte is naast haar werk als advocaat actief als bestuurder en toezichthouder in de onderwijs- en culturele sector en schrijft over Franse invloeden in Amsterdam. Henriëtte is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap, de Vereniging Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht, de Frans-Nederlandse Kamer van Koophandel en Cuisine Culinaire Amsterdam.

 
 

mrBast
Externe advocaat

henriette.bast@codexmulder.com
+31 (0)6 113 886 16