CONSULTANTS

Consultants

 

>> Tony Thomas

 
Codex Mulder heeft een exclusief samenwerkingsverband met Tony Thomas. Tony is solicitor in Engeland en lid van de Law Society en is gespecialiseerd in zeerecht, vervoerrecht en handelsrecht. Hij wordt genoemd in zowel ‘The legal 500’ als ‘Chambers’, waarvan de laatste over hem o.a. vermeldde: ‘He hands down the issues without taking stupid points, saving everyone time.’ Tony heeft zijn opleiding gevolgd aan het Leamington College en de Universiteit van Manchester. Direct na zijn beëdiging in 1976 startte hij bij Clyde & Co waar hij in 1980 partner werd. Sinds 2008 werkt Tony vanuit zijn eigen kantoor gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en in Nieuw-Zeeland. Hij heeft jarenlange ervaring in de internationale rechtspraktijk, niet alleen in Europa maar met name ook in Japan en China. Naast zijn moedertaal Engels spreekt Tony Frans.

Tony is als consultant verbonden aan Codex Mulder. Door deze samenwerking kan Codex Mulder cliënten in-house, dus zonder inschakeling van buitenlandse advocatenkantoren, adviseren over Engels recht in verzekerings- en transportkwesties. Ook kan Codex Mulder zo arbitrages naar Engels recht in het Verenigd Koninkrijk of elders voeren. Door de samenwerking met Tony Thomas gaat de zon bij Codex Mulder dus nooit onder.

Tony Thomas: “the close cooperation with Codex Mulder has an added value for our international clients. It is a pleasure to work with other specialists”.

 
 
 
 
 

Consultant & solicitor

tony.thomas@codexmulder.com
+44 (0)7831 866 839

>> mr. Jurrian Koetsier

 
Jurrian is gespecialiseerd in internationale handel, verzekeringsrecht, vervoerrecht, opslag, expeditie en aansprakelijkheidskwesties. Hij heeft ruime ervaring in rechterlijke procedures en arbitrages in binnen- en buitenland. Hij treedt in het buitenland zelf op als advocaat, o.a. in Frankrijk. Ook wordt hij regelmatig als arbiter benoemd, af en toe ook in ICC-arbitrages.

Jurrian is advocaat sinds 1971. Hij studeerde Nederlands recht en Engels aan de Universiteit van Amsterdam en Europees en internationaal recht aan de Universiteit van Parijs. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits, en daarnaast verstaat hij Italiaans. Hij was jarenlang mederedacteur van Schip & Schade.

Na zijn studie was Jurrian advocaat-stagiaire bij het internationale advocatenkantoor Dolk, Verburg & De Koning, waar hij werkzaam was in de algemene praktijk alsmede op het gebied van ondernemingsrecht en transport- en expeditierecht. Aansluitend werd hij naast Folkert de Koning en Bram Mulder partner bij de maatschap De Koning & Mulder, waar hij 25 jaar zaken behandelde op het terrein van ondernemingsrecht, internationale handel, verzekeringsrecht, vervoerrecht en aansprakelijkheidsrecht. Deze praktijk zette hij voort nadat De Koning & Mulder na fusie in 1999 werd opgenomen in het kantoor SchutGrosheide (thans DLA Piper). Uiteindelijk gaf hij met onder meer Bram Mulder en Hinno Postma de voorkeur aan een nichekantoor, hetgeen in 2004 resulteerde in de heroprichting van De Koning & Mulder, en, na een reorganisatie in 2008, het huidige kantoor Codex Mulder.

De Jurrian
Jaarlijks reikt Codex Mulder ‘de Jurrian’ uit aan een professional die zich langdurig en toonaangevend verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van het (transport)verzekeringsrecht. Codex Mulder wil hiermee haar bijdrage leveren aan een verdere professionalisering van de markt. De Jurrian wordt sinds 2009 uitgereikt tijdens de zomerborrel van kantoor.


 
 

Consultant

jurrian.koetsier@codexmulder.com