Bo Holthinrichs

>> mr. Bo Holthinrichs

Bo heeft een brede juridische achtergrond met een sterke focus binnen het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht, en affiniteit met handel en transport.

Bo studeerde rechten in Groningen en Amsterdam. Na zijn studie werkte Bo eerst een tijd in het bedrijfsleven; hij werkte bij een bank, een energiebedrijf en een rechtsbijstandsverzekeraar. Daarbij heeft Bo een stevige juridische basis in het civiel recht ontwikkeld en ervaring opgedaan in verschillende civielrechtelijke rechtsgebieden. Tijdens het voltooien van een extra master aan de Universiteit van Amsterdam raakte Bo gegrepen door het verzekeringsrecht, waarin hij in 2018 onder begeleiding van Marc Hendrikse en Jac Rinkes is gepromoveerd. Naast zijn promotieonderzoek werkte Bo als secretaris in het team verzekeringsrecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bo is sinds 2020 advocaat. Aanvankelijk werkte hij in een algemene civiele praktijk. Bo maakte de overstap naar Codex Mulder omdat zijn hart op het terrein van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht ligt en hij geboeid is door de transport- en handelssector.

In zijn vrije tijd luistert en maakt Bo graag muziek. Hij speelt gitaar en dj’t. Daarnaast houdt Bo van hardlopen, fietsen en roeien.

Advocaat

bo.holthinrichs@codexmulder.com